فرهاد بارانی، داروساز و عضو هیات علمی دانشگاه در گفتوگو با کلابهاوس «دوشنبههای دارویی» از نبود تحلیل و کارشناسی دقیق در مورد اقتصاد داروخانهها و مسایل مبتلا به داروخانه ها، انتقاد کرد و گفت: با اجرای آییننامه تأسیس داروخانه، نظام داروخانهداری مستقل در کشور دچار فروپاشی شده است.
عوامل نابودی داروخانههای مستقل
بارانی به عوامل متعدد تخریب نظام داروخانهداری مستقل اشاره کرد و گفت: «آزادسازی بیرویه تأسیس داروخانهها، تجاوز به حریم داروخانههای دیگر و عدم وجود حریم مشخص برای هر داروخانه از جمله عوامل اصلی در نابودی این نظام است.»او همچنین عدم ثبات در سرمایهگذاری، افزایش هزینههای جاری در مقابل کاهش درآمد و تأخیر در پرداخت معوقات داروخانه ها از سازمان های بیمه را از مشکلات اساسی داروخانههای مستقل دانست.
مالیات کمرشکن و تبعیض در توزیع دارو
وی مالیاتهای سنگین و تبعیض در توزیع دارو را نیز از دیگر عوامل فشار بر داروخانههای مستقل عنوان کرد و افزود: «تنها ده درصد از داروخانههای کشور تحت عنوان ‘داروخانههای منتخب’ سهمیههای عمده دارویی را دریافت میکنند، در حالی که سایر داروخانهها گرفتار تبعیض و نابرابری هستند.»
به گفته بارانی، این نابرابریها ممکن است باعث شود تا داروخانههای مستقل برای بقا، به فروش دارو با قیمتهای بالاتر و خارج از شبکه رسمی روی آورند.
دخالت نهادهای موازی و از بین رفتن استقلال داروخانه ها
بارانی همچنین به دخالت نهادهای موازی در امور تأسیس داروخانهها اشاره کرد و این مداخلات را یکی از عوامل از بین رفتن استقلال داروخانهها دانست.
او تاکید کرد: این دخالتها، ضربهای جدی به استقلال و کارآمدی داروخانهها وارد کرده است.
جمع بندی
اظهارات فرهاد بارانی نشاندهنده وضعیت بحرانی نظام داروخانهداری مستقل در ایران است و بر این اساس تأکید بر اصلاح فرآیند تصمیم گیری ها و سیاست گذاریهای کلان بر مبنای منطق اقتصادی و علمی صحیح دارد.
او همچنین خواستار بهره برداری از خرد جمعی و مشارکت همه ذینفعان در تعریف خدمات نوین داروسازی و نیز مشارکت داروسازان در زنجیره خدمات رسانی سلامت کشور و استفاده از فناوریهای نوین شد.
منبع خبر: دوشنبه های دارویی / فرهاد بارانی: نیاز به اصلاح فرآیند تصمیم گیری های حوزه داروخانه داریم
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران