راضیه کشاورز ملکی، در گفتگو با خبرنگار مهر، بر اهمیت شناسایی سریع و درمان مؤثر مسمومیتهای تعمدی و اتفاقی تأکید کرد و گفت: آموزش عمومی و ارائه اطلاعات به موقع میتواند نقش حیاتی در کاهش عوارض ناشی از مسمومیتها ایفا کند.
وی ضمن تشریح مراحل شناسایی و درمان مسمومیتهای ناشی از مصرف مواد سمی، اظهار داشت: شناسایی علائم بالینی مسمومیت، از جمله سردرد، تهوع و تغییرات در وضعیت هوشیاری، نخستین قدم در مدیریت این شرایط است. پس از تشخیص، اقدامات فوری مانند تماس با مراکز درمانی و جمعآوری اطلاعات درباره نوع و مقدار ماده سمی ضروری است.
کشاورز ملکی با اشاره به اهمیت اقدامات اولیه، ادامه داد: در مسمومیتهای خفیف، ممکن است نیاز به مداخلات فوری نباشد، اما در موارد شدید، شستشوی معده و تجویز زغال فعال میتواند به کاهش جذب سم کمک کند. همچنین استفاده از ضد زهر در صورت وجود ماده سمی خاص بسیار حیاتی است.
وی همچنین بر لزوم آموزش عمومی و آگاهسازی جامعه در زمینه خطرات مسمومیتها تأکید و تصریح کرد: ترویج آموزش به کارکنان درمانی و برگزاری کارگاههای آموزشی برای عموم، میتواند به پیشگیری از وقوع موارد مسمومیت کمک کند.
سرپرست تجویز و مصرف فراوردههای سلامت سازمان غذا و دارو افزود: مستندسازی و جمعآوری دادههای دقیق در مورد موارد مسمومیت به ما این امکان را میدهد که روندها و الگوهای موجود را شناسایی کنیم و با تجزیه و تحلیل این دادهها، برنامههای مؤثری برای پیشگیری از موارد مشابه در آینده طراحی کنیم.
کشاورز ملکی، به لزوم تشکیل کارگروههای تخصصی برای مدیریت مسمومیتها اشاره کرد و گفت: این کارگروهها میتوانند با تبادل تجربیات و دانش میان متخصصان، پاسخ بهتری به چالشهای ناشی از مسمومیتهای تعمدی و اتفاقی ارائه دهند.
منبع خبر: خبرگزاری مهر / چگونه مسمومیتهای عمدی و اتفاقی را مدیریت کنیم؟
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران