وی بیان کرد: به دلیل تعهدات ارزی نتوانستیم کالاهای مورد نیاز را وارد کرده و با افزایش هزینه مواجه شدیم و از طرفی محصولی که تولید میکنیم و میخواهیم به مصرف کننده ارائه بدهیم، با توجه به افزایش هزینهها، قیمتها تطابقی با هم ندارند و بارها از سازمانهایی که قیمتها را تعیین میکنند، خواستیم که هزینههای ما را محاسبه کرده و اجازه بدهند با رقبای داخلی و خارجی رقابت کنیم؛ اما متاسفانه این اتفاق رخ نداده است. در بسیاری از موارد، قیمتهای محصولات موسسه رازی حتی قیمت تمام شده محصول را هم پوشش نمیدهد و این موضوع باعث شده که نتوانیم هزینههای خود را جبران کنیم.
استقبال کشورهای همسایه از محصولات موسسه رازی
مدیر بازرگانی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اظهار کرد: وقتی میخواهیم وارد توسعه شویم، به دلیل جواب گو نبودن درآمد، چالشهایی در زمینه توسعه ایجاد میشود؛ با این حال در بحث صادرات وارد شدیم و سایر کشورها استقبال خوبی از محصولات موسسه رازی کردهاند. با توجه به قدمت و کیفیت محصولات این موسسه، در کشورهای خاورمیانه استقبال خوبی از این محصولات میشود.
وی ادامه داد: به طور مثال در بازار عراق ورود قدرتمندی داشتیم و در بازار افغانستان و سوریه نیز از محصولات موسسه رازی استقبال بسیار خوبی شده است. در تلاش هستیم در زمینه صادرات ورود خوبی داشته باشیم که نیازمند همکاری سازمان دام پزشکی و سازمان غذا و دارو در زمینه مجوزها است تا بتوانیم محصولات را صادر کرده و درآمد ارزی داشته باشیم و در عین حال این درآمد ارزی در مسیر توسعه موسسه رازی صرف شود.
تولید ۹۰ نوع محصول بیولوژیک در موسسه رازی
قربانی گفت: موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با ۱۰۰ سال سابقه، حدود ۹۰ نوع محصول بیولوژیک تولید میکند که شامل محصولات انسانی، دام و طیور است. محصولات این موسسه بالاترین سطح کیفی را دارند، اما به دلیل عدم حمایتهای لازم، موسسه در سالهای اخیر نتوانست زیرساختهای خود را به روز رسانی کند و درگیر بروکراسیهایی از نظر نوسازی تجهیزات شدیم. اغلب محصولاتی که تولید میکنیم در بازار داخل کشور مصرف میشود و مصرف کنندگان محصولات، سازمان دام پزشکی، سازمان غذا و دارو و مرغ داریها و دام داریها هستند.
موسسه رازی از استانداردها عقب نشینی نمیکند
وی بیان کرد: اگر قیمتهای موسسه رازی را با رقبای خارجی مقایسه کنید، مشاهده میشود که یک چهارم قیمت را عرضه میکنیم؛ در حالی که مواد اولیه استفاده شده از جمله گران قیمتترین مواد است، زیرا روی کیفیت تاکید داریم. در زمینه سرمهای درمانی مانند عقرب و مار گزیدگی، بالاترین درجه کیفی را داریم و به اذعان کارشناسان آمریکایی که از این سرمها در افغانستان استفاده کرده و مقالههایی منتشر کردند، سرمهای موسسه رازی در رده سرمهای آمریکایی از لحاظ کیفیت قرار میگیرند.
قربانی گفت: موسسه رازی هیچ وقت حاضر نشده از استانداردهای خود عقب نشینی کند تا از لحاظ قیمت با کاهش قیمت مواجه شده و بتوانیم صادرات انجام بدهیم؛ زیرا استاندارد برای ما خط قرمز و اولویت است، حتی اگر نتوانیم در بازاری وارد شویم، وارد نخواهیم شد، اما اگر وارد شویم، با کیفیت برند موسسه رازی وارد خواهیم شد تا همان کیفیت ۱۰۰ سال گذشته را با تکنولوژی روز ارائه کنیم.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / واردات مواد اولیه دارویی با چالش مواجه است
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران