بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

پایش سلامت محصولات خام کشاورزی پُرمصرف: توجه ویژه به ایمنی غذایی

بازدید 32

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،در راستای تضمین ایمنی و سلامت غذایی، سازمان غذا و دارو به پایش سلامت محصولات خام کشاورزی پُرمصرف توجه ویژه‌ای دارد. مهدی انصاری، مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، با اشاره به تنوع مواد غذایی و میزان عدم انطباق این محصولات در آزمایشگاه‌ها، بر لزوم نظارت دقیق بر کیفیت و ایمنی محصولات کشاورزی تأکید کرده است.

انصاری توضیح داد که تضمین ایمنی و سلامت، کیفیت و کارآیی محصولات به عهده وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است و پایش محصولات سلامت در سطح عرضه جزو وظایف قانونی این سازمان محسوب می‌شود. او همچنین خاطرنشان کرد که پایش محصولات خام کشاورزی نیز سال‌هاست که به‌عنوان یک مسئولیت بر عهده این سازمان قرار دارد.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع تصریح کرد که بیشترین میزان عدم انطباق نمونه‌های آزمایشگاهی در حوزه غذا، عمدتاً به عدم انطباق محصولات خام کشاورزی در سطح عرضه مربوط می‌شود. در این راستا، بیشترین موارد عدم انطباق مربوط به سبزیجات تازه‌خوری و میوه‌جات است که بیشتر ناشی از استفاده نادرست از سموم کشاورزی است.

انصاری تأکید کرد که وزارت جهاد کشاورزی ملزم شده است که تمام مزارع و باغ‌ها را شناسنامه‌دار کند. این اقدام می‌تواند به افزایش شفافیت و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی کمک کند. در حال حاضر، پایش محصولات خام کشاورزی تنها محدود به چند محصول پُرمصرف است و با شناسنامه‌دار شدن آن‌ها و همچنین توسعه آزمایشگاه‌های خصوصی، می‌توان انتظار داشت که محصولات بیشتری تحت نظارت قرار گیرند.

پایش سلامت محصولات خام کشاورزی یکی از ضروریات اساسی در تأمین ایمنی غذایی است. با توجه به چالش‌های موجود، به نظر می‌رسد که همکاری‌های بیشتر بین وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و سایر نهادهای ذیربط می‌تواند به بهبود کیفیت و ایمنی محصولات غذایی در کشور کمک شایانی نماید.

منبع خبر: سلامت نیوز / پایش سلامت محصولات خام کشاورزی پُرمصرف: توجه ویژه به ایمنی غذایی

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر