ایمنی غذایی
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،افشین در بازدید خود از این مرکز، به اهمیت اصالت و امنیت مواد غذایی اشاره کرد و گفت: «با اجرای این برنامه، هر محصول دارای شناسنامه جغرافیایی مشخصی خواهد شد که به فعالان صنعت غذایی در حوزه صادرات و واردات کمک شایانی میکند.» همچنین وی از بومیسازی تجهیزات آزمایشگاهی خبر داد و اظهار داشت که دستگاههای آزمایشگاهی داخلی با هزینهای بسیار کمتر از نمونههای خارجی ساخته و به بهرهبرداری رسیدهاند.
پیشرفتهای علمی و تکنولوژیک در حوزه سلامت غذا
علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نیز در این بازدید اظهار کرد که برنامه جامع سلامت غذا با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان غذا و دارو و مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه، به منظور کاهش آلایندهها و پیشگیری از تقلبات غذایی طراحی شده است. این پروژه تا کنون توانسته است توانمندیهای علمی و فنی بومی را در حوزههای مرتبط توسعه دهد و در پایان فاز سوم (۱۴۰۷)، توانایی شناسایی ۴۹۰ نوع سم یا آلاینده در مواد غذایی ایرانی را به دست خواهد آورد.
محصولات مورد بررسی و برنامههای آینده
زالی همچنین به تحقیقات فعلی بر روی محصولاتی همچون آبلیمو، زعفران، گوشت، شیر و عسل اشاره کرد و اعلام کرد که در مرحله بعد، روغن و سایر مواد لبنی نیز به این فهرست اضافه خواهند شد. وی افزود که با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، امکان تشخیص سریع اصالت محصولات در آزمایشگاه فراهم میشود و در صورت وجود تقلب، مواد افزودنی غیرمجاز نیز شناسایی خواهد شد.
تربیت کارشناسان و افزایش صادرات
یکی از اهداف مهم این برنامه، افزایش دانش فنی و توانمندسازی کارشناسان است. زالی اعلام کرد که تا پایان فاز سوم، ۷۵۰ کارشناس خبره در حوزه غذا، صادرات و واردات مواد غذایی آموزش خواهند دید. این پروژه با همکاری کشورهای مختلف نظیر مجارستان، اتریش، کره جنوبی و هلند اجرا میشود و هماکنون ۴۵۰ کارشناس در این حوزه تحت آموزش قرار گرفتهاند.
گام به سوی امنیت غذایی جهانی
زالی همچنین خاطرنشان کرد که ۱۰ درصد از مواد غذایی جهان دارای ناخالصی هستند و برنامه جامع سلامت غذا به عنوان یک ابرپروژه در سطح جهانی مورد توجه است. هدف این برنامه در ایران، ارتقای کیفیت مواد غذایی، کاهش تقلبات و افزایش صادرات است که با توانمندسازی کارشناسان و توسعه فناوریهای نوین در حال تحقق است.
منبع خبر: سلامت نیوز / گام بلند ایران به سمت ایمنی غذایی: تشخیص ۴۹۰ سم تا سال ۱۴۰۷
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران