ام درمان و سلامت ایران با چالشهای بسیاری روبهروست. از نسبت تخت بیمارستانی به تعداد بیمار گرفته تا موج مهاجرت کادر درمان و خروج آنها از خدمت به بیماران، اما این موضوع فارغ از صحت قطعیت دلیلی نمیشود تا بسیاری از مزایای نظام سلامت ایران پوشیده بماند.
اگرچه بسیاری قصد دارند با بزرگنمایی این موضوع، مزایای اینچنینی به چشم نیاید اما وقتی پای آمارها و دادههای جهانی پیش میآید نمیتوان در صحت این موضوعات شکی به دل راه داد. ایران در حالحاضر در بسیاری از شاخصهای مهم مرتبط با حوزه سلامت از جایگاه خوبی برخوردار است و در مقابل اتفاقا کشورهای غربی(با همه تلاش درجهت ارائه تصویر مناسب از وضعیت پزشکی) جایگاه خوبی ندارند. بهعنوان مثال آمریکا در همه موارد بهجز فرآیند مراقبت(حوزهای که مسائلی همچون تطبیق داروها را پوشش میدهد) جایگاه آخر یا ماقبل آخر را به خود اختصاص داده است و بسیار پایینتر از نزدیکترین کشور همتای خود قرار دارد. در واقع در شرایطی که اکثر کشورهای همتا بیشتر نیازهای اساسی شهروندان خود را پوشش میدهند، بسیاری از افراد در آمریکا با یک عمر بیعدالتی روبهرو هستند. در یکی از جدیدترین آمارهای منتشرشده پیرامون این موضوع که اتفاقا موردتوجه بسیاری هم قرار گرفته، میتوان مشاهده کرد که مدتزمان انتظار برای ویزیت یک پزشکعمومی در کشورهای غربی چقدر است؟ نتایج مطالعات نشان میدهد در آمریکا برای گرفتن نوبت از پزشکعمومی بهطور میانگین حدود ۲۱تا ۲۸روز بوده و در شهرهای بزرگ آمریکا مثل بوستون، این زمان ممکن است حتی به ۷۰ روز هم برسد. یکی از دلایل اصلی این تأخیر، کمبود پزشکان و افزایش تقاضا برای خدمات بهداشتی عنوان شده است. وزارت بهداشت به نقل از بلومبرگ فارسی آورده است: در مقایسه با این شرایط، کشورهای اروپایی مثل سوئیس زمان انتظار کمتری دارند. سوئیس بهویژه در میان کشورهای اروپایی با مدیریت بهتر سیستم بهداشتی شناخته میشود و زمانهای انتظار کوتاهتری دارد. مطابق برخی گزارشها، زمان مواجهه با پزشکعمومی در ایران معمولا کمتر از ۱۰ دقیقه است. هرچند که این تفاوتها به ساختارهای متفاوت سیستمهای بهداشتی کشورها مربوط میشود. این موضوع در کشور انگلیس هم شرایط بهتری ندارد. بهعنوان مثال زمان پاسخدهی آمبولانسها در انگلیس نیز برای انواع شرایط اضطراری طولانیتر شده و ازهر۱۰نفری که به اورژانس مراجعه کردهاند یکی بیش از ۱۲ساعت برای دریافت خدمات درمانی انتظار کشیده و البته اینکه دادههای آماری نشان میدهد که بیش از ۱۲۵ هزار نفر باید بیش از ۱۲ ساعت قبل برای پذیرش منتظر بمانند.
منبع خبر: جام جم / درمان بدون صف!
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران