بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

تولد روزانه ۱۲نوزاد کم‌شنوا در کشور/کاشت رایگان حلزون شنوایی

بازدید 9

دکتر سعید محمودیان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم به مناسبت روز جهانی ناشنوایان درباره کم‌شنوایی اظهار کرد: آمار کم‌شنوایی در سراسر جهان طبق گزارش‌ها رو به افزایش است. کم‌شنوایی مادرزادی و نوزادی، که از نوع ناتوان‌کننده است، به نوعی کم‌شنوایی اطلاق می‌شود که ارتباط افراد با دیگران را مختل می‌کند.

وی افزود: طبق بررسی‌های انجام‌شده توسط برنامه‌های غربالگری نوزادان وزارت بهداشت در تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی، شیوع کم‌شنوایی نوزادی ۳.۷ در هر هزار تولد است؛ به این معنا که سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نوزاد با کم‌شنوایی متولد می‌شوند و روزانه ۱۲ تا ۱۵ نوزاد کم‌شنوا به دنیا می‌آیند.

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت ادامه داد: میزان شیوع کم‌شنوایی مادرزادی در استان‌های مختلف متفاوت است؛ در برخی استان‌ها این میزان کمتر از ۳.۷ در هر هزار تولد است و در برخی دیگر، شیوع آن دو تا سه برابر بیشتر است که علت اصلی آن، ازدواج‌های فامیلی است که ژن کم‌شنوایی را به نسل‌های بعدی منتقل می‌کند.

وی اضافه کرد: علاوه بر موارد ژنتیکی، استفاده از برخی داروهای آنتی‌بیوتیک، صدمات دوران جنینی، زایمان‌های سخت، مسمومیت‌های حاملگی و بیماری‌های عفونی مادر یا کودک نیز می‌توانند باعث بروز کم‌شنوایی شوند.

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت اظهار کرد: میزان شیوع کم‌شنوایی در دوران مدرسه به سه تا پنج درصد می‌رسد؛ به طوری که از هر ۱۰۰ کودک در سنین مدرسه، سه تا پنج نفر دچار کم‌شنوایی هستند. این کم‌شنوایی‌ها اغلب ناشی از التهابات گوش است که ممکن است والدین از آن بی‌اطلاع باشند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره غربالگری شنوایی در مراکز بهداشتی و درمانی، تصریح کرد: غربالگری شنوایی در هر کشوری توصیه اصلی برای شناسایی زودهنگام اختلالات شنوایی است؛ زیرا فقط از این طریق می‌توان موارد مشکوک را به‌موقع شناسایی و درمان کرد. در غیر این صورت، شناسایی افراد دچار کم‌شنوایی دشوار خواهد بود. این موضوع در دوران نوزادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا رشد و تکامل زبان و گفتار در این سن رخ می‌دهد و شنوایی مجرای اصلی یادگیری این مهارت‌ها است. ایران تنها کشوری در منطقه است که غربالگری شنوایی را در نظام سلامت ادغام کرده و این غربالگری را برای نوزادان زیر یک ماه اجرا می‌کند.

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت ادامه داد: تشخیص و درمان کم‌شنوایی برای کودکان تحت پوشش بیمه است، اما غربالگری‌ها هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است؛ هرچند غربالگری شنوایی نوزادان با تعرفه‌های دولتی انجام می‌شود که هزینه آن نسبتاً پایین است. اکنون وزارت بهداشت در تلاش است تا غربالگری شنوایی کودکان زیر ۷ سال را تحت پوشش رایگان بیمه قرار دهد.

محمودیان با اشاره به اینکه کاشت حلزون برای کودکان کاملاً رایگان است، بیان کرد: هزینه هر پروتز شنوایی برای دولت ۸ هزار یورو است که این هزینه برای کودکان زیر هفت سال کاملاً رایگان است و سالانه حدود ۱۲۰۰ عمل جراحی کاشت حلزون در کشور انجام می‌شود.

انتهای پیام/

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم / تولد روزانه ۱۲نوزاد کم‌شنوا در کشور/کاشت رایگان حلزون شنوایی

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر