انتظارات فعالین صنعت دارو / محمد سلطانی مهر، فعال صنعت دارویی در کلاب هاوس دوشنبه های دارویی با موضوع “بررسی انتظارات از مدیر کل اداره دارو” گفت:در خصوص انتخاب رئیس سازمان غذاودارو، با وجود متخصصین فراوانی که در حوزه دارو وجود دارند، به نظر می رسد هنوز مدیر مورد نظر وزیر بهداشت انتخاب نشده است که می توان از دو منظر به آن نگاه کرد؛ یک منظر اینکه احتمالا افراد با کیفیت نیستند و منظر دیگه اینکه افراد زیادی در انتخاب رئیس سازمان غذا و دارو دخیل هستند و این افراد، نوعی بدبینی یا نگرانی را به نام تصمیم گیری تزریق می کنند.
سلطانی مهر ضمن تاکید بر این نکته که باید پاسخگویی در ساختار مدیریتی دارو تقویت شود گفت: سازمان غذا و دارو باید حامی صنعت دارو باشد، باید جلسات متعددی برای رفع مشکلات و چالش ها برگزار کند و مسئولیت نتایجی که از تصمیمات حاصل می شود، را قبول کند.
سلطانی مهر در ادامه با تاکید بر اینکه مدیر کل دارو سازمان غذا ودارو باید نگاه بی طرفانه به شرکت ها داشته باشد، گفت: به نظر من، الزامی برای داروساز و غیرداروساز بودن این فرد وجود ندارد.
وی افزود: در حوزه قیمت گذاری داروها با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنیم، و انتقادات فراوانی هم به قیمت گذاری وجود دارد. از سوی دیگر عزم ملی در سامان دهی در عرضه ماده اولیه دارویی باید باشد که قیمت های تمام شده از استاندارد خاصی پیروی کنند.
محمد رضا زرگرزاده، فعال صنعت دارو در کلاب هاوس دوشنبه های دارویی با موضوع “بررسی انتظارات از مدیر کل اداره دارو” گفت: یکی از توقعات از مدیر کل دارو این است که ارباب رجوع را تکریم کند و فرآیندها را به گونه ای ترتیب بدهد که راضی از سازمان خارج شوند. این به معنای آن است که باید نگاه ارباب رعیتی حذف شود.
برای این هدف، یک کار مهم این است که فعالیت های موازی در سازمان غذا ودارو حذف شود و فعالیت های هم سنخ و هم صنف در هم ادغام شوند. به طوری که گردش ارباب رجوع در میان طبقات و ادارات سازمان غذاودارو کاهش پیدا کند.
محمد ناصری، دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل های غذایی رژیمی در کلاب هاوس دوشنبه های دارویی با موضوع “بررسی انتظارات از مدیر کل اداره دارو” گفت: مکمل های غذایی، بیرون از اداره دارو هستند ولی از آنجایی که فروش مکمل ها ارتباط مستقیم با فعالیت داروخانه ها دارد و ضوابط و قواعد داروخانه ها زیر نظر اداره کل امور دارو است، یک بخشی از انتظارات مان ناظر بر فعالیت و حمایت مدیر کل آینده در این حوزه است.
موضوع بعدی این است که از آنجایی که توزیع مکمل ها از طریق شرکت های توزیع دارو صورت می گیرد، خواه ناخواه زمانی که شرکت های پخش دارو تحت تاثیر مسائل مربوط به نقدینگی حوزه دارو قرار می گیرند، مشکلاتشان به حوزه صنعت مکمل هم سرایت پیدا می کند. بنابراین توقع داریم مدیر کل جدید موضوع بحث نقدینگی شرکت ها را حل کند.
نکته سوم اینکه، در ایران بیش از ۹۰ درصد تولید مکمل ها در کارخانجات داروسازی صورت می گیرد، اگر کارخانه های داروسازی که تمرکز بیشترشان روی تولید دارو است به دلیل مسائل قیمت گذاری، تامین ارز و … از بازسازی باز بمانند ناخودآگاه تاثیرش را در کیفیت محصولات تولید داخل مکمل هم مشاهده می کنیم.
کامران حاج نبی عضو هیات علمی دانشگاه در کلاب هاوس دوشنبه های دارویی با موضوع “بررسی انتظارات از مدیر کل اداره دارو” اظهار داشت: بیشتر از آن که از مدیر کل دارو انتظاراتی داشته باشیم باید از سیستمی که مدیر کل در بستر آن سیستم می نشینند، انتظاراتمان را بیان کنیم.
حجم زیادی از بروکراسی معطوف به قدرت در نزد مدیرکل دارو انباشت شده که به مانند یک توده حجیم بهمن گونه بر سر مدیران آن، فرو می ریزد .توصیه ام این است که از این قدرت بروکراسی انباشته شده، بترسد چون این قدرت هم دلنشین و جذاب است و هم هلاک کننده و به عبارت دیگر می تواند باتلاق مهیبی برای همه ذینفعان ایجاد کند. امیدوارم کسی سکاندار این سازمان باشد که گره ها را باز و قدرت ها را تفویض کند، خوشحال نباشد که روی صندلی نشسته که قدرت زیادی را نزد خود انباشته کرده است. سندیکا و انجمن های صنفی قوی وجود دارند که این قدرت می تواند بین این ها توزیع شود.
جادارد به این نکته مهم اشاره کنیم که امروز و در دوران تکنولوژی و آی تی، دیگر پشت در اتاق ها، نامه به دست ایستادن، بی معنی است.
نکته دیگر اینکه صرفا عملکرد خود مدیر کل دارو به تنهایی قابل توجه نیست بلکه باید تیم مشاورین و کارشناسان ایشان را بررسی و بسنجیم .چرا که باید توجه داشته باشیم هیچ مدیری با اطلاعات غلط و انحرافی، قادر به تصمیم گیری درست و به موقع نخواهد بود.
وحید محلاتی فعال صنعت دارو در کلاب هاوس دوشنبه های دارویی با موضوع “بررسی انتظارات از مدیر کل اداره دارو” یه پنج موضوع مهم اشاره کرد و گفت:۱. جمع آوری اطلاعات و ارائه یک آمارنامه نزدیک به واقعیت های بازار دارویی، بسیار ضروری است که باید هرچه زودتر سامان پیدا کند
۲. باید رویکرد اداره کل دارو، ایجاد فرصت های برابر در مواردی باشد که قرار است افراد مختلف و شرکت ها در گردونه مسابقه و رقابت قرار گیرند.
۳. تغییر کوتاه مدت دستورالعمل ها و آیین نامه ها، فعالین دارویی را آزار می دهد و امکان برنامه ریزی را از آنها سلب می کند. بنابراین مدیرکل دارو باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.
۴. داشتن یک روابط عمومی فعال برای کل سازمان غذاودارو از ضروریات است.
۵. رسیدگی به کمبودهای اقلام داروئی مسئله مهمی است که باید مورد توجه باشد و نکته مهم این است که قبل از اینکه کمبودها اتفاق بیفتد، اداره کل دارو باید بتواند آن را پیش بینی و از وقوع آن جلوگیری کنیم.
منبع خبر: دوشنبه های دارویی / انتظارات فعالین صنعت دارو از مدیرکل اداره دارو
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران