بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

چرا آسیب پیجر به بدن خطرناک است؟ | چند نکته درباره انفجار مرگبار پیجرها در لبنان

بازدید 9

به گزارش همشهری آنلاین، عصر امروز چند دستگاه ارتباطی پیجر در ضاحیهٔ جنوبیِ بیروت منفجر شده و بر اثر آن ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت درباره این که چطور انفجار پیجرها می‌تواند منجر به آسیب شدید و حتی مرگ در افراد شود، به همشهری آنلاین می‌گوید: به نظر می‌رسد که این موج انفجاری در بازه زمانی چند ۱۰ دقیقه‌ای رخ داده است. البته کارشناسان فنی در این باره اظهارنظر بهتری می‌توانند ارائه کنند اما پیجرها به دلیل باطری بزرگی که دارند، در زمان بروز انفجار می‌توانند آسیب‌رسان و حتی منجر به مرگ هم باشند.

او ادامه می‌دهد: به نوعی انفجار پیجر شبیه به بمب کنترل شده عمل می‌کند و با افزایش دمای باطری به مرحله انفجار می‌رسد. این در حالی است که این وسیله هم به مانند گوشی‌های همراه به بدن افراد نزدیک است و در چنین شرایطی می‌تواند مستقیما باعث مصدومیت شدید هم شود.

جهانپور با بیان این که پیجرها باطری لیتیومی دارند و به دلیل حجم شان در فاصله نزدیک قطعا باعث آسیب هستند، عنوان می‌کند: شدت انفجار در این وسایل به گونه‌ای است که حتی در فاصله کمی دورتر از بدن هم می‌توانند عامل بروز آسیب سطحی بشوند اما در شرایط نزدیک یا چسبیده به بدن شبیه شلیک از نزدیک عمل می‌کنند و با توجه به اتصال و فاصله نزدیک می‌توانند باعث آسیب یا کوری چشم، نفود ترکش‌ها به بدن، سوختگی صورت و پوست بدن یا حتی پارگی ریه و عروق شوند.

به گفته این پزشک در صورت که پیجرها در نقطه‌ای از بدن نزدیک به شکم و لگن قرار داشته باشند، در زمان انفجار علاوه بر جراحات پوستی به عروق بزرگ هم صدمه وارد می‌کنند که می‌تواند همراه با خونریزی شدید هم باشد.


منبع خبر: همشهری / چرا آسیب پیجر به بدن خطرناک است؟ | چند نکته درباره انفجار مرگبار پیجرها در لبنان

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر