به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ گلوتاتیون یک ترکیب پروتئینی کوچک است که از سه اسیدآمینه سیستئین، اسید گلوتامیک و گلیسین در کبد انسان ساخته میشود. به دلیل استفاده از سه آمینواسید در ساختار این پروتئین به آن تری پپتید هم میگویند.
گلوتاتیون یک آنتیاکسیدان قوی است و باعث محافظت اجزای مهم سلولی در برابر واکنش با گروههای عاملی اکسیژندار مانند رادیکالهای آزاد و پر اکسیدها میشود؛ ترکیبات سمی دارای رادیکال آزاد، معمولاً با گلوتاتیون ترکیبشده و از بدن خارج میشوند.
ترکیبات سمی دارای رادیکال آزاد، معمولاً با گلوتاتیون ترکیبشده و از بدن خارج میشوند.
باکتریها، ویروسها، تشعشعات، مسمومیت با فلزات سنگین، برخی داروها و حتی افزایش سن همگی میتوانند باعث اکسیداسیون و متعاقباً تجمع رادیکالهای آزاد در بدن شوند.
مریم سلیلی؛ داروساز دراینباره اظهار کرد: گلوتاتیون فراوانترین ترکیب گوگرددار غیر پروتئینی در سلولهای حیوانی است، همچنین یک آنتیاکسیدان بسیار مهم در گیاهان، حیوانات، قارچها و برخی باکتریها محسوب میشود.
وی بابیان اینکه گلوتاتیون قادر به سمزدایی از ترکیبات بیگانه زیست و سموم درونزا است، افزود: گلوتاتیون در مواد خوراکی، به دلیل نبود حامل خاص گلوتاتیون در سطح غشای سلولی قابلیت جذب ضعیفی دارد.
این داروساز ادامه داد: دلیل دیگر برای قابلیت ضعیف جذب آن است که گلوتاتیون پیش ماده پروتئازهای مجرای گوارشی است؛ پروتئاز به آنزیمهایی گفته میشود که باعث تجزیه پروتئینها میشوند.
فرمولهای لیپوزومی جدید میتوانند مستقیماً گلوتاتیون را به سلولها برسانند.
این دستیار تخصصی گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مطالعات نشان داده است که فرمولهای لیپوزومی جدید میتوانند مستقیماً گلوتاتیون را به سلولها برسانند.
وی یادآور شد: ویژگیهایی از قبیل سمیت ذاتی پایین، زیست تجزیهپذیری و فقدان ایمونوژنیسیته، سبب میشود که لیپوزومها بهعنوان یک سیستم دارورسانی موردتوجه واقع شوند.
گفتنی است، دکتری تخصصی فارماکوگنوزی یکی از رشتههای تخصصی داروسازی است که به مطالعه داروهای گیاهی و نیز داروها و ترکیبات با منشأ طبیعی میپردازد.
انتهای پیام/
منبع خبر: آنا / گلوتاتیون؛ آنتیاکسیدانی که سلولهای بدن را جوان میکند
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران