بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

۳ سال بی‌خبری سازمان جهانی بهداشت از آمارهای بهداشتی ایران

بازدید 9
به گزارش فانا، تا پیش از سال ۲۰۲۱، ایران یکی از کشورهای پیشرو در ارائه داده‌های بهداشتی معتبر به سازمان جهانی بهداشت بود. دکتر اسدی لاری در مصاحبه‌ای با ساعت سلامت اعلام کرد که تا زمان تصدی مسئولیتش در اواسط سال ۲۰۲۱، تمامی داده‌های بهداشتی ایران به‌طور کامل و بر اساس استانداردهای بین‌المللی به سازمان بهداشت جهانی ارسال می‌شد. وی افزود که این داده‌ها توسط موسسه ملی تحقیقات سلامت گردآوری و به سازمان ارائه می‌شدند و اعتبار بالایی در سطح بین‌المللی داشتند. به عنوان نمونه، سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹ کتابی با عنوان «پوشش همگانی سلامت در ایران» منتشر کرد که در اجلاس وزرای بهداشت منطقه‌ای در تهران رونمایی شد و تأییدی بر کیفیت داده‌های بهداشتی ایران بود.

با این حال، از اواسط سال ۲۰۲۱ به بعد، به دلایل نامشخص و به‌خصوص به بهانه‌های امنیتی، ایران از ارسال داده‌های بهداشتی خود به سازمان جهانی بهداشت خودداری کرده است. دکتر لاری تأکید کرد که از زمان ترک مسئولیتش، این همکاری قطع شده و در سه سال گذشته، داده‌های بهداشتی ایران به WHO ارائه نشده‌اند. وی اشاره کرد که وضعیت داده‌های بهداشتی ایران در این مدت “نابهنجار” بوده است.

در همین راستا، دکتر محسن نقوی، استاد ایرانی مؤسسه سنجش و ارزیابی سلامت در دانشگاه واشنگتن، نیز با اشاره به این موضوع گفت که ایران از سال ۲۰۱۶ تاکنون داده‌های بهداشتی جدیدی به WHO ارائه نکرده است. وی اظهار داشت که نگرانی‌های وزارت بهداشت ایران درباره استفاده از این داده‌ها توسط سازمان‌های جاسوسی مانند CIA بی‌اساس است، چرا که این داده‌ها تنها برای تحقیقات علمی و ارزیابی وضعیت سلامت جمعیت‌ها استفاده می‌شوند.

عدم ارائه داده‌های بهداشتی به سازمان جهانی بهداشت باعث می‌شود که مطالعات بین‌المللی نتوانند به درستی وضعیت سلامت عمومی و علل مرگ و میر در ایران را ارزیابی کنند. این موضوع نه تنها به کیفیت تحقیقات علمی آسیب می‌زند، بلکه ممکن است در بلندمدت بر برنامه‌ریزی‌های بهداشتی کشور نیز تأثیر منفی بگذارد.

با توجه به اهمیت ارائه داده‌های بهداشتی دقیق به سازمان‌های بین‌المللی برای بهبود سلامت عمومی و همکاری در تحقیقات علمی، ضرورت دارد که وزارت بهداشت ایران به ارائه داده‌های به‌روز و معتبر به سازمان جهانی بهداشت بازگردد. ادامه این روند ممکن است به کاهش اعتبار بین‌المللی کشور در حوزه سلامت و بهداشت منجر شود و مشکلاتی را در برنامه‌ریزی‌های بهداشتی آینده به وجود آورد.

منبع خبر: فانا – دارو و سلامت / ۳ سال بی‌خبری سازمان جهانی بهداشت از آمارهای بهداشتی ایران

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر